INDBLIK Caminoen: Det handler om at turde
En kvindelig topchef på caminoen med fire kriminelle indvandrerdrenge!?! Er det en god ide? Ja, hvis du spørger Stine Bosse
Mens jeg stadig kun drømte om caminoen tilbage i 2008, slugte jeg Berlingskes beretning om daværende Tryg-topchef Stine Bosses vandring.
Med sig havde hun Tiam, Abdallah, Zeshan og Ibrahim. Fire problematiske unge fra Nørrebro med plettede straffeattester. Hun og Tryg valgte at give de fire en ekstra chance og en mulighed for en anden vej. De blev tilbudt et job i Tryg – hvis altså de lige vandrede en camino med Stine Bosse først.
Foto: Fra biografien ‘Det handler om at turde’, Gyldendal.
Ideen voksede ud af de uroligheder og gadekampe, der hærgede Nørrebro. Det er en caminofortælling, som rører mig dybt, fordi den viser, hvor kort der er mellem os – når vi tør! At det altid betaler sig at tage det første skridt. Og det næste. Det gælder både på caminoen og i integration.
Eksperimentet
I denne uge oplevede jeg, hvor fint historien er foldet ud i Stine Bosse-biografien “Det handler om at turde” af Jens Christian Hansen og Christian Nørr. Vi har fået lov af Stine Bosse, forfatterne og Gyldendal til at dele caminokapitlet med jer:
Eksperimentet – uddrag af biografien ‘Det handler om at turde’
Papirbogen er desværre udgået fra forlaget, men biblioteket har den, og ellers kan du finde den som lydbog eller e-bog. Varm anbefaling.
En anden vej
Turen er også skildret i den korte dokumentar “En anden vej”. Se den her:
Dokumentaren er lavet af filminstruktør Finn Nørgaard, som var med på caminoen, og senere mistede livet så trist, da der var terror ved Krudttønden i København.