Opskrift på de lækreste harlekinformede karamelsmåkager fra Sverige

OPSKRIFT Svenske karamelsmåkager

Elsker de her harlekinformede karamelsmåkager højt. Stærkt vanedannende…

Ingredienser til svenske karamelsmåkager

100 gram smør
1 dl sukker (cirka 100 gram)
1 spsk lys eller mørk sirup
2 dl hvedemel (cirka 150 gram)
1 spsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver

Sådan laver du svenske karamelsmåkager

  1. Tænd for ovnen på 180 grader varmluft eller 200 grader almindelig ovn
  2. Rør smør og sukker blødt og tilsæt sirup
  3. Bland mel med vaniljesukker og bagepulver
  4. Bland det hele og bearbejd det til en dej
  5. Form fire lange og cirka 1½ cm tykke pølser og læg dem på en plade med bagepapir
  6. Tryk dejpølserne en lille smule flade og bag dem i 10-12 minutter. Hold øje undervejs. Dejen skal flyde ud og blive karamelbrun.
  7. Tag dem ud af ovnen og skær i skrå stykker imens de stadig er varme. Lad dem køle af på pladen.
  8. Fire pølser passer til længden og bredden af en almindelig 60 cm bred bageovn.

Her kan du se, hvordan du former dejen til fire pølser:

Opskrift på svenske karamelsmåkager - udrulning til pølser

Svenske karamelsmåkager

Sådan ser dejpølserne ud, når du trykker dem flade:

Opskrift på svenske karamelsmåkager - pølser trykkes flade

Efter bagning er dejpølserne flydt ud og skæres med det samme op inden afkøling:

Udskæring af svenske karamelsmåkager

Opskrift på totalt mums svenske karamelsmåkager
Pasta alle zucchine
Kanelboller - opskrift på lækre boller til vandreturen
Vegetariske bøffer klar til at blive stegt
Fougasse - madbrod med parmesan