OPSKRIFT Svenske karamelsmåkager
Elsker de her harlekinformede karamelsmåkager højt. Stærkt vanedannende…
Ingredienser til svenske karamelsmåkager
100 gram smør
1 dl sukker (cirka 100 gram)
1 spsk lys eller mørk sirup
2 dl hvedemel (cirka 150 gram)
1 spsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
Sådan laver du svenske karamelsmåkager
- Tænd for ovnen på 180 grader varmluft eller 200 grader almindelig ovn
- Rør smør og sukker blødt og tilsæt sirup
- Bland mel med vaniljesukker og bagepulver
- Bland det hele og bearbejd det til en dej
- Form fire lange og cirka 1½ cm tykke pølser og læg dem på en plade med bagepapir
- Tryk dejpølserne en lille smule flade og bag dem i 10-12 minutter. Hold øje undervejs. Dejen skal flyde ud og blive karamelbrun.
- Tag dem ud af ovnen og skær i skrå stykker imens de stadig er varme. Lad dem køle af på pladen.
- Fire pølser passer til længden og bredden af en almindelig 60 cm bred bageovn.
Her kan du se, hvordan du former dejen til fire pølser:
Sådan ser dejpølserne ud, når du trykker dem flade:
Efter bagning er dejpølserne flydt ud og skæres med det samme op inden afkøling: