Pasta alla norma

OPSKRIFT Pasta alla norma – elsket siciliansk klassiker

Pasta alla norma er en himmelsk mundfuld fra det sicilianske køkken, som vi opdagede, da vi vandrede Magna Via Francigena

Spaghetti med auberginer, tomater, kapers og basilikum – den vegetariske ret Pasta alla norma er en elsket siciliansk lokalret, vi laver igen og igen herhjemme

Ingredienser pasta alla norma (4 personer)

500 gram spaghetti
2 auberginer
3 løg
4 fed hvidløg
Olivenolie til stegning
2 glas kapers
4 tsk oregano
2 dåser hakkede tomater (Mutti er de bedste!)
1 dl vand
Basilikum – en hel potte eller mere
Parmesan

Pasta alla norma – siciliansk klassiker

  1. Skær auberginerne i grove tern og steg dem i olivenolie ved høj varme så de får skorpe
  2. Hak løg og hvidløg og steg det i olivenolie
  3. Skru lidt ned for varmen før du tilsætter løg, hvidløg og ekstra olivenolie
  4. Tilsæt hakkede, flåede tomater og skyl tomatdåserne indvendig med vandet, så du får det hele med
  5. Tilsæt kapers, oregano og en hel potte grofthakket basilikum inkl. stilkene
  6. Lad simre i et kvarter
  7. Kog spaghettien al dente imens
  8. Smag til med salt og peber.
  9. Bland spaghettien med tomatsovsen og servér med kværnet peber og revet parmesan.

Tilbehør: Det lækreste fougasse-brød

Fougassebrød smager godt til det meste pasta. Vil du give den ekstra gas, kan du også lave basilikumsmør til.
> Opskrift på fougasse-brød

MERE OM ITALIEN

Pasta alle zucchine
Frie fodspor på Magna Via Francigena på Sicilien
Overnatning på Magna Via Francigena i Cammarata.
Skiltede vandrestier i Cinque Terre
Camogli vandreferie