OPSKRIFT Pasta alla norma – elsket siciliansk klassiker
Pasta alla norma er en himmelsk mundfuld fra det sicilianske køkken, som vi opdagede, da vi vandrede Magna Via Francigena
Spaghetti med auberginer, tomater, kapers og basilikum – den vegetariske ret Pasta alla norma er en elsket siciliansk lokalret, vi laver igen og igen herhjemme
Ingredienser pasta alla norma (4 personer)
500 gram spaghetti
2 auberginer
3 løg
4 fed hvidløg
Olivenolie til stegning
2 glas kapers
4 tsk oregano
2 dåser hakkede tomater (Mutti er de bedste!)
1 dl vand
Basilikum – en hel potte eller mere
Parmesan
Pasta alla norma – siciliansk klassiker
- Skær auberginerne i grove tern og steg dem i olivenolie ved høj varme så de får skorpe
- Hak løg og hvidløg og steg det i olivenolie
- Skru lidt ned for varmen før du tilsætter løg, hvidløg og ekstra olivenolie
- Tilsæt hakkede, flåede tomater og skyl tomatdåserne indvendig med vandet, så du får det hele med
- Tilsæt kapers, oregano og en hel potte grofthakket basilikum inkl. stilkene
- Lad simre i et kvarter
- Kog spaghettien al dente imens
- Smag til med salt og peber.
- Bland spaghettien med tomatsovsen og servér med kværnet peber og revet parmesan.
Tilbehør: Det lækreste fougasse-brød
Fougassebrød smager godt til det meste pasta. Vil du give den ekstra gas, kan du også lave basilikumsmør til.
> Opskrift på fougasse-brød