OPSKRIFT Kanelboller – sådan får du børnene med ud at vandre!
Disse hjemmebagte kanelboller har en særlig plads i vores hjerte. De har nemlig spillet en afgørende rolle i at få vores børn til at gide at vandre
Hvordan får man sine børn med på vandretur? Det, vi har haft allermest held med, er faktisk ret simpelt: At gøre det hyggeligt – herunder have dejlig picnic med. Om vinteren fylder vi varm chokolade på termokanden, medbringer flødeskum (man kan godt få låg til Røstis mixerskål!) og ikke mindst: Disse uimodståelige kanelboller.
Ingredienser til kanelboller (12 stk.)
100 g smør
2,5 dl mælk
25 gram gær
1 æg
450 gram hvedemel
60 gram brun farin
4 tsk kanel
Evt. 100 gram rosiner
Opskrift kanelboller – sådan gør du
- Smelt smørret, bland mælk i, til det er lunt og opløs gæren
- Tilsæt ægget og resten af mælken
- Bland resten af ingredienserne i og ælt sammen
- Lad dejen hæve mindst en halv time eller til dobbelt størrelse et lunt sted
- Tag mel eller vand på fingrene og form 16 boller
- Lad bollerne efterhæve på pladen mindst 20 minutter
- Bag 15 minutter ved 200 grader (bedstemorovn)
- Lad dem afkøle på risen, så bunden bliver ved med at være sprød.
Tip: Kan fryses
Kanelboller egner sig fint til fryseren. Vi plejer at halvere dem først, så bliver de dejligt sprøde i brødristeren.