Cookies opskrift

OPSKRIFT på de suveræne cookies (på eget ansvar)

Opskriften her er fra Maries storebror, og da den i sin tid blev videregivet, var det med besked om, at han ikke kunne drages til ansvar for evt. ekstra gram på sidebenene. Ergo: Her kommer den suveræne opskrift på cookies – på eget ansvar.

Hvis du er til sprøde cookies, så er opskriften her ikke til dig – vores cookies er nemlig bløde, præcis som vi synes de er allerbedst.

Ingredienser til cookies (12 stk.)

100 gram hasselnødder
200 gram mørk chokolade
125 gram smør (stuetemperatur)
1 æg
200 gram brun farin
1/2 tsk. natron
En knivspids salt
1 tsk. vanillesukker
250 gram hvedemel

Sådan laver du de suveræne cookies

  1. Forvarm ovnen til 200 grader bedstemorovn
  2. Rist hasselnødderne på en tør pande og rul dem mellem hænderne, så de løse hinder kommer af
  3. Bland det bløde smør med sukker, vanillesukker, salt, æg, natron, mel og hasselnødder.
  4. Hak chokoladen meget groft og tilsæt den
  5. Læg bagepapir på en bageplade
  6. Form dejen til 12 bolde, du ruller mellem hænderne. Hver dejbold skal være lidt større end en golfbold
  7. Tryk dem flade på bagpapiret
  8. Bag cookies i ti minutter midt i ovnen og lad dem køle af på bagepapiret på en bagerist. De føles ret bløde, når du tager dem ud, men bare rolig, se samlet sig.

Tip: Kan fryses

Cookies tåler at blive frosset ned uden problemer, når blot du lader dem køle af, inden de kommer i fryseren.

Cookies opskrift

Cookies opskrift
Opskrift på totalt mums svenske karamelsmåkager
Pasta alle zucchine
Kanelboller - opskrift på lækre boller til vandreturen
Vegetariske bøffer klar til at blive stegt
Fougasse - madbrod med parmesan