OPSKRIFT Fougasse
Et dekorativt brød som kan placeres direkte på bordet, så man selv kan bryde det
Tidsforbrug: 4 timer
Ingredienser til fougassebrød
2,5 dl vand
1/4 pakke gær
1 tsk honning
400 g hvedemel type 00
8 g salt
75 g revet parmesan (eller emmentaler)
75 g smuldret gedeost (eller cheddar)
1 spsk. paprika
½-1 spsk. chilliflager
Herbes de Provence
Flagesalt
Sådan bager du fougassebrød
- Opløs gær og honning i vandet.
- Bland saltet i melet sammen med ost, paprika og chiliflager (eller hakkede, friske chilier, hvis du bedre kan lide dem).
- Rør dejen sammen i en skål og lad den hæve ved stuetemperatur i 1-2 timer til dobbelt størrelse.
- Bred dejen ud på en plade med bagepapir – du kan fx forme den som et blad, en cirkel eller fylde bradepanden ud.
- Skær dekorative slidser i brødet og skub dejen til side med fingrene – hvis ikke der er nok afstand, lukker dejen sig under hævningen og bagningen.
- Tænd ovnen på 220 grader bedstemorovn mens dejen hæver 20 minutter mere.
- Pensl eller sprøjt dejen med vand og drys topping på, fx fransk grøftekant og lidt flagesalt.
- Bag i ca. 25 minutter til brødet har fået en kant.
- Afkøl på rist.