OPSKRIFT Vegetarisk burger – ultimativ mums


Denne opskrift på vegetarisk burger har simpelthen udkonkurreret den klassiske burger herhjemme

Vegetarisk burger  – klart ja fra os, når den er så god som denne her. Selv familiens teenagedrenge foretrækker denne vegetariske burger frem for den klassiske med hakket oksekød.

Denne opskrift er dejligt medgørlig og lykkes hver gang herhjemme. De vegetariske bøffer er gode på dagen, og kan nemt lunes næste dag, hvis der mod forventning er rester tilbage.

Ingredienser til 6 vegetariske bøffer

350 gram gulerødder
100 gram lagret hvid cheddar
1,5 dl rasp
1 dl havregryn
2 æg
1 spsk sennep
1 fed hvidløg
Friskkværnet peber
Pankorasp til at panere i
(find det i Netto på hylden med varer fra hele verden)
Smør og olivenolie til at panere i

Vegetariske bøffer klar til at blive stegt

Opskrift på vegetarisk burger

  1. Riv gulerødder og cheddar groft – fx på foodprocessor
  2. Bland det sammen med resten af ingredienserne
  3. Form seks bøffer
  4. Rul bøfferne i pankorasp
  5. Steg bøfferne på en pande ved middelvarme til de er gyldenbrune. Hvis du kan lide at grille, er vores vegetariske bøffer også meget velegnede til at grille. Hæl lidt olie i bunden af en bradepande, der duer til grill og vend dem på halvvejen.

Vegetariske burgere på grill

Tilbehør til vegetarisk burger

De vegetariske bøffer smager af dejligt meget som de er, så vi holder resten af tilbehøret meget enkelt:

  • Ketchup
  • Sennep
  • Løgringe
  • Ristede løg
  • Tomatskiver
  • Agurkeskiver

Vegetariske burgerbøffer - formet og stegt

Tip: Servér til gæster, der er vegetarer

Før vi selv begyndte at spise meget vegetarisk, havde vi ind imellem situationen, at vi lavede fx fisk eller kød til gæster, og manglede ideer til at erstatte fisken eller kødet, når en af gæsterne var vegetar. Bøfferne her er oplagte til når du får vegetariske gæster.

Cookies opskrift
Opskrift på totalt mums svenske karamelsmåkager
Pasta alle zucchine
Kanelboller - opskrift på lækre boller til vandreturen
Vegetariske bøffer klar til at blive stegt
Fougasse - madbrod med parmesan